Duurzaam wonen

Ecologisch wonen of duurzaam wonen is een trend die niet vlug zal verdwijnen. Is het ook jou droom om durzaam te wonen? Dan zit je goed bij Architect Gruwez. Wij ontwerpen duurzame woningen overal in Vlaanderen.

U bent in Start > Team >  Architec Gruwez > Duurzaam wonen

Architect voor duurzaam wonen

Naast besparen op water en energie gaat het bij duurzaam wonen ook om de materialen dat gebruikt worden. Maar duurzaam wonen is veel meer dan dat. Een duurzaam huis bouwen is investeren in de toekomst. Duurzaam wonen begint al van bij het ontwerp, we gebruiken allerlei nieuwe technieken die op termijn besparend zullen zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat duurzaam wonen zeer comfortabel is, direct voordeel oplevert voor de eigen gezondheid en financieel zeer aantrekkelijk is. Architect Gruwez verleent u praktische adviezen over energiebesparing, gezondheid en

Waarom is in een duurzaam huis wonen comfortabel wonen?

In een duurzaam huis wonen levert meteen voordelen op, het is goed voor het milieu en je merkt het snel aan je geldbeugel.  Architect Gruwez en zijn professionele medewerkers hebben de kennis en ervaring om een ecologisch huis te bouwenDuurzaam wonen zien we als een totaalconcept, waarbij wij alles voor u regelen van de grootste tot de kleinste details, niets wordt aan het toeval overgelaten. Duurzaam wonen begint al van bij het ontwerp, we gebruiken allerlei nieuwe technieken die op termijn besparend zullen zijn, Als architect voor duurzaam wonen verzorgen we veel meer dan enkel een goed uitgebalanceerd ontwerp.

Regels voor duurzaam wonen

1. Kies een efficiënte locatie
Denk goed na over de juiste woonlocatie. Kies voor de locatie met de minste reismomenten. Dicht in de buurt van je werk en je vrijetijdsbesteding. Leven op het platteland is leuk maar als je daar elke dag twee uur voor in de file moet staan is de belasting erg groot.

2. Leef groots maar kies een compact huis
Hoe kleiner de woonruimte, hoe minder energie je gebruikt. Door je interieur creatief en efficiënt in te delen kun je op een relatief klein woonoppervlak de ideale leefomgeving creëren.

3. Kies veilige producten en diensten
Kies voor een huis, ruimte, materialen en producten die goed zijn voor de leefomgeving en geproduceerd zijn op een maatschappelijk verantwoorde manier en veilig zijn voor alle levende wezens.

4. Kies voor attractief en praktisch in gebruik
Kies voor producten en materialen die attractief en praktisch in gebruik zijn, zodat je ze graag en blijvend gebruikt. Het meest onduurzame product dat je kunt aanschaffen is het hebbeding dat je niet of nauwelijks gebruikt.

5. Bescherm biosfeer / binnenklimaat
Kies voor producten en materialen die de vervuiling van aarde, lucht en water zoveel mogelijk beperken.

6. Maak duurzaam gebruik van natuurlijke bronnen
Maak voor materialen en producten zoveel mogelijk gebruik van onuitputtelijke natuurlijke bronnen. Stel hierbij de bescherming van vegetatie, leefgebieden van dieren, de open ruimte en de natuur voorop.

7. Reduceer afval
Reduceer afval door het verminderen, hergebruiken of recyclen van producten en het stimuleren van gebruik van herwonnen, tweedehands en gerecyclede producten.

8. Maak verstandig gebruik van energie
Probeer energiegebruik zoveel mogelijk in te perken. Neem energiebesparende maatregelen thuis en kies daarnaast voor onuitputtelijke energiebronnen.

9. Haal groen dichterbij
Haal het maximale uit je tuin of dakterras. Bomen zijn bijvoorbeeld ideale natuurlijke thermostaten. In de zomer zorgen bladeren ervoor dat het huis lekker koel blijft en in de winter laten de ‘kale’ takken de zon lekker door om het huis te verwarmen.

10. Maximaliseer je behoeftebevrediging en minimaliseer je consumptie
Probeer je zoveel mogelijk te richten op bevrediging van je (basis)behoeften op een niet materiële manier. Bewust minder consumeren kan je uiteindelijk meer geluk opleveren.

Gruwez is de architect voor duurzaam wonen

Architect Gruwez kan u duurzaam laten wonen, Gelijk welke bouwstijl waar u van droomt voor uw duurzame woning kunnen wij ontwerpen. Gaat u voorkeur naar Modern, Amerikaans, Landelijk, Cottage, Minimaal of misschien klassiek, Frank Gruwez kan elke stijl van wonen vertalen naar een duurzaam ontwerp. Uw duurzame woning zal volledig gebouwd worden volgens een duurzame en energie besparende bouwtechniek, want duurzaam wonen is echt comfortabel wonen en flink besparen op de energiekosten. Het wonen begint bij een duurzaam ontwerp waar zonne energie optimaal kan benut worden. Bijvoorbeeld door isolatie te gebruiken met een hoge isolatie-waarde, kiezen voor een energiezuinige cv-installatie of zonnepanelen te plaatsen.

Prijs duurzaam wonen

De totaalprijs om  duurzaam te wonen is afhankelijk van de grootte en stijl van de woning, het afwerkingsniveau en het materiaalgebruik. Een duurzaam wonen hoeft niet per se onbetaalbaar te zijn. Architect Gruwez hanteert aantrekkelijke tarieven. Wij onderscheiden ons door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Interesse om duurzaam te wonen

Hebt u ook interesse om duurzaam te wonen? Wilt u een prijsofferte of meer info over duurzaam wonen? Contacteer ons vrijblijvend, want duurzaam wonen is investeren in de toekomst!

Contact

Vul het contactformulier op deze website in,  via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres : info@architectgruwez.be

 


 

Interessante trefwoorden :

Exclusieve villabouw, Woning bouwen, Bouwkosten nieuwbouwwoningLuxe villa, Exclusieve woningbouw,  Woning ontwerpenDroomhuis bouwenEigen huis bouwenModern huis bouwen, Moderne landhuizenLandhuis bouwenNieuwbouw huisRietgedekte villa bouwenVillabouw kostenHuis bouwen kosten

Nieuws over duurzaam wonen

Oost-Vlaams steunpunt duurzaam wonen en bouwen

De Provincie Oost-Vlaanderen wil duurzaam wonen en bouwen stimuleren. Maar dat kan niet alleen. Negen partners uit verschillende sectoren (milieu, bouw, sociaal) zetten samen duurzaam wonen en bouwen op de kaart. De bedoeling is om verschillende initiatieven te bundelen en deze informatie te verspreiden naar de belanghebbenden.

Het concrete aanbod vind je onderaan (Aanbod duurzaam wonen en bouwen) met eveneens de linken naar de toekomstige activiteiten.

Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen is een initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen en Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen, Bouwunie Oost-Vlaanderen, NAV, Eandis, Bond Beter Leefmilieu, Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen, Woonwijzer Meetjesland en Erov, in samenwerking met MilieuAdviesWinkel en met steun van de Vlaamse Overheid.

Brochure Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen

Bij de realisatie van een droomhuis zijn de principes van duurzaam bouwen niet meer weg te denken. Het is de bedoeling om particulieren die een nieuw huis bouwen of een bestaand huis kopen en verbouwen te ondersteunen in hun duurzame keuzes.
De gids voor duurzaam wonen en bouwen kwam tot stand door de samenwerking tussen de Vlaamse Overheid en de 5 provinciale Steunpunten Duurzaam Wonen en Bouwen.

Bron: Provincie Oost Vlaanderen

 

Planadvies duurzaam wonen - Provincie West-Vlaanderen

Bouadvies duurzaam wonen

Duurzaam wonen betekent meer dan enkel een huis bouwen dat lang mee gaat. Duurzaam wonen houdt ook rekening met het gebruik van ecologische materialen, energieverbruik, isolatie, ventilatie, opwekken van groene stroom, flexibiliteit en aanpasbaarheid, enz. Een duurzame  woning is niet alleen een woonst die gezond en aangenaam is om in te wonen. Wie bij het (ver)bouwen van een woning duurzaam denkt, bewijst ook het milieu een gunst. Een duurzame woning betekent wel wat extra investering, maar die win je terug met ondermeer premies en een lagere energie

De provincie vindt het belangrijk dat de huizen die momenteel worden gebouwd of verbouwd zo duurzaam mogelijk zijn. Daarom biedt de provincie aan de kandidaat (ver)bouwer de mogelijkheid om aan een goedkoop tarief advies in te winnen.

Deze adviezen worden gegeven door ZonneWinDT vzw en Westkans vzw. ZonneWinDT is al meerdere jaren actief in de duurzame woningbouw. Zij beschikken over een divers team met zowel technische als architecturale kennis. Westkans bouwde heel wat ervaring op omtrent toegankelijkheid en meegroeiwonen. Meegroeiwonen is nog niet zo bekend, maar maakt zeker ook deel uit van duurzaam wonen. Het stelt de levenslang bruikbaarheid van een woning voorop door van in de ontwerpfase al rekening te houden met veranderende behoeften., bv. afnemende lichamelijke mogelijkheden of een veranderde gezinssamenstelling. Het betekent bv. een ruime kamer beneden voorzien zodat er later een bad- of slaapkamer kan ingericht worden, voldoende circulatieruimte voorzien, deuren breed genoeg maken, drempels vermijden, enz. Hierdoor vermijd je dat je achterafDe kostprijs van het advies is afhankelijk of  ZonneWinDT bij u thuis komt of niet. Bij een thuisbezoek betaal je 50 euro. Ga je met je plan langs bij ZonneWinDT, dan betaal je slechts 25 euro. Het advies van Westkans rond meegroeiwonen kost de burger 25 euro. Wie beide adviezen inwint krijgt 10 euro korting. grote ingrepen moet doen die in sommige gevallen zelfs niet meer mogelijk zijn.factuur.